Мрежата въстана срещу циничните изказвания на Ангел Рашков, че нито едни избори не минават без ромската "благословия".

В социалната мрежа фейсбук е създадена групата „Не на циганския принц във „ВИП брадър" и наглостта в медиите и властта".

В нея набързо се събраха над 1400 души, а най-радикалните се заканиха да обсадят Къщата в Нови хан.

Рокери, подкрепени от националисти и патриотични организации, са възмутени, че синът на Кирил Рашков Ангел се перчи по телевизията в навечерието на 23 септември - когато се навършват 2 г. от драмата в Катуница, която взе живота на 19-годишния Ангел Петров и на 17-годишния Павел Толев, пише bulgariautre.bg.

Принцът разбуни и партийните редици, след заявлението на "принц" Ангел в ефира, че през 1999 г. Найден Зеленогорски е спечелил кметските избори в Плевен срещу Румен Петков с помощта на Рашков-старши. Вчера Зеленогорски нарече твърденията смешни, а от партията на Кунева видяха подмолна атака срещу Реформаторския блок чрез трибуната на "ВИП Брадър".

Хората недоумяват защо продуцентите са допуснали принц Ангел Рашков да влезе в Къщата, а голяма част от зрителите са възмутени, че се допуска участието на Рашков в национален ефир точно в навечерието на годишнината от събитията в пловдивското село Катуница.

На 23 септември се навършват 2 г. от инцидента с 19-годишния Ангел Петров, който беше прегазен с микробус от роми, близки на Кирил Рашков, и последвалата смърт на 17-годишния Павел Толев. Това доведе до опожаряване на имотите на Рашкови и прогонването им от Катуница, както и до масови бунтове в цялата страна. Полиция и жандармерия тогава едва успяха да овладеят ескалацията на напрежението.