Меломаните в Германия оцениха изключително високо новия сингъл на израелския изпълнител и композитор Ави Бенеди - "La Vida Amiga".

Дни след официалната си премиера, песента влезе на второ място в трендинга в YouTube в Германия и се задържа там почти цяла седмица. В личния канал на Ави пък за близо 2 седмици парчето има над милион гледания.

"La Vida Amiga" вече звучи в радиоефира на Германия и Швейцария, а от няколко дни се върти и по два от най-големите музикални канала в региона - MTV Германия и VIVA Германия, като зрителите и слушателите я определят за един от сигурните летни хитове на 2017 година.

Успехът на "La Vida Amiga" бързо привлече вниманието на световните продуценти. Сред първите, потърсили талантливия изпълнител, се оказа гигантът Universal Music. Без да се колебае най-голямата музикална корпорация в света предложи ексклузивен договор на Ави за реализацията на цял албум с латино парчета. Така от началото на април името на Ави Бенеди се нареди до тези на звезди от ранга на Ариана Гранде, Кейти Пери, Bon Jovi, Крейг Дейвид, Роби Уилямс, Деми Ловато, Никол Шерцингер, Depeche Mode, Дженифър Лопес, Нели Фуртадо и др.

Част от първия проект на Ави с Universal ще бъде и второто парче на испански език, което вече е готово и носи заглавието "Oye Senorita". Автор на музиката и аранжимента е Ави Бенеди, текстът е на Ави и Севдалина Дякова.

През уикенда приключиха и снимките на клипа към песента. Видеото беше реализирано в известен софийски ресторант.

"Снимки от полунощ до рано сутринта, фиеста, красивата Петя Стоянова, ретро кадилак и уникални кадри от ботаническата градина", така накратко Ави описва новия си клип.

Повече от 50 статисти пресъздават испанския купон в "Oye Senorita", а премиерата на сингъла се очаква до броени дни.