Ави Бенеди вече официално е артист на музикална компания "Пайнер". Той разказва в "Автограф" как са се случили нещата да попадне в България и как се е запознал с Емилия.

"Като сън е моята история. Имам приятел, който познава Емилия. И един ден той ми каза: "Ти правиш страхотна музика и искам Емилия да чуе твоите песни". Така изпратихме e-mail до Емилия с моите песни, тя ги хареса и това беше причината да се срещнем" - споделя изпълнителят.

Всъщност той въобще не е познавал фолк певицата преди това. Видял в интернет нейни клипове и бил страшно впечатлен от баладите ѝ. Казал, че тя е голяма звезда и че за него ще бъде изключителна чест да направи песен с нея.

"Запознанството ни с Емилия беше доста забавно. Трябваше да се срещнем в един хотел на обяд. Междувременно докато обядвахме аз ѝ пуснах песента "Кой ще му каже". В един момент тя забрави да се храни и започна да слуша песента отново, и отново. И изведнъж каза: "Ави, страхотна е, това е хит, давай да го правим". Така започна всичко. Благодаря на г-н Димитров, на Емилия и на Бог, че аз съм тук с вас" - казва той.

Ави Бенеди разкрива подробности около създаването на първата си самостоятелна песен със заглавие "Боже, пази" и защо е избрал да стартира соловата си кариера именно с такъв проект. Разбрал за природните катаклизми, които сполетяха България през лятото, изпълнителят решава да посвети песен на трагедията, която носи дълбоко послание.

"Исках да направя песен, която да е отражение на това, което се случва в момента, това, което изпитват хората в България и усещах, че този проект ще бъде много важен. Той носи послание да не забравяме, защото колкото повече време минава, толкова повече забравяме нещата, които са се случили. С тази песен и видеото към нея се надявам, че хората ще помнят това, което ги е сполетяло завинаги. Така, както аз като евреин помня как България е помогнала на евреите през Втората световна война и ги е спасила" - обяснява Ави.

Той разкрива, че вече работи върху два нови проекта, но все още ги пази в тайна. Единственото, което издава е, че едната песен ще бъде отново в дует с Емилия. За себе си певецът споделя, че влага цялата си енергия в добри неща и за него е много важно да прави хората щастливи, пише signal.bg.