Ави Бенеди засне видеоклип към първия си самостоятелен проект за България.

След успеха на двата му дуета с Емилия, радващият се на все по-голяма популярност сред българските фенове композитор и изпълнител, работи дълго по най-новата си песен, която се казва “Боже, пази”, пише signal.bg.

Тя е много специална, защото е посветена на трагичните природни бедствия, които сполетяха България през 2014 година, съобщават от Планета ТВ.

Идеята за песента се ражда спонтанно, в разговор с текстопистката Дони Василева, докато обсъждат друга песен, но и двамата са единодушни, че “Боже, пази” е следващият проект на Ави Бенеди. За да докосне повече хора, изпълнителят пее на български език, а в трудната задача му помага поетесата, която е неотлъчно до него в звукозаписното студио. Автор на музиката е самият изпълнител, който е композирал мелодиите на всичките си песни до този момент.

29 октомври е датата, която Ави Бенеди избра за официална промоция на видеоклипа към “Боже, пази”. Режисьор на видеото е братът на певеца - Лиор Бабадост. Лентата е заснета на две локации за два дни – централните софийски гробища и в студио. В мащабната продукция е включен щрайх от пет цигулки, две виоли, две чела, контрабас и соло-китара.

Ави Бенеди свири на огромен черен роял, който е донесен специално за снимките. Внушението се подсилва от над 120 свещи, спец-ефекти и тежък дим. Във видеото ще бъдат включени и документални кадри от опустошителните наводнения в Мизия и Варна.