Дългоочакваният нов албум на израелския певец и композитор Ави Бенеди вече е факт. На 14 юли първият проект на изпълнителя с Universal Music беше официално представен онлайн.

Проектът съдържа 13 латино парчета, носи заглавието "Loco" и вече е достъпен в платформите на Spotify и iTunes.

Договорът на Ави с музикалния гигант стана факт в началото на април тази година. Така името на изпълнителя, който вече няколко години живее у нас, се нареди до тези на звезди от ранга на Ариана Гранде, Кейти Пери, Bon Jovi, Крейг Дейвид, Роби Уилямс, Деми Ловато, Никол Шерцингер, Depeche Mode, Дженифър Лопес, Нели Фуртадо и други артисти от каталога на Universal.

Първият сингъл от албума "Loco" излезе още през март тази година. Именно "La Vida Amiga" привлече вниманието на Universal Music към Ави и той получи покана за съвместна работа. Част от новия проект на изпълнителя е и парчето "Oye Señorita". Автор на музиката и аранжимента е Ави Бенеди, текстът е на Ави и Севдалина Дякова.

Песента "Oye Señorita", реализирана изцяло у нас, успя дори да измести вселенския хит "Despacito" на Luis Fonsi и Daddy Yankee в националния чарт на Швейцария. Парчето зае четвъртата позиция в класацията, а успоредно с това влезе в активна ротация и в програмата на MTV Германия.

Предстоящият трети сингъл от албума "Loco" е едноименното парче, което скоро ще бъде официално представено. За Ави предстои и промоция на албума. Датата и останалите подробности за събитието обаче засега се пазят в пълна тайна.