“За музиката няма граници. Щастлив съм да работя с хора от целия свят и всяка седмица да обогатявам своите контакти. Хората разбират и харесват това, че си добър в музиката, че имаш поглед върху нещата и така ти гласуват доверие и започва съвместната ви работа”, признава Ави Бенеди в ефира на телевизия “Планета” и предаването “Фолкмаратон”.

Изпълнителят е изключително щастлив от успеха на своите музикални проекти в България и от уважението, което му дава българската публика. Той е категоричен, че именно тази подкрепа го стимулира да създава нови и стойностни песни. В момента вниманието и творческите му усилия са съсредоточени върху работата по няколко нови проекти, единият от които дуетен.

“Скоро ще има един хубав дует между мен и известен изпълнител от Куба, а може би и с участието на българска звезда. На този етап проектът не е реализиран, само идея е, но мисля че ще бъде един много добър проект. Имаме одобрението на българската звезда, очакваме одобрението и на другата звезда и ако всичко е наред мисля, че ще го представим през лятото или след него”, разкрива Ави Бенеди.

Изпълнителят допълва, че освен по този проект работи и по песни за Емилия, Юнона и Ищар.