Авторката на любимата детска песен „Чело коте книжки“ – композиторката Дора Драганова, се омъжи на 74 г. Сензационната вест обяви самата тя в профила си във фейсбук, качвайки снимки от сватбата си, състояла се преди ден. Двамата са се разписали в ритуалната зала на Район „Средец“ - Столична община.

„Имаме удоволствието да съобщим на всички приятели, че след 50 г. мирно (е, не винаги!:) съвместно съжителство вече сме семейство!!!“, заяви булката. Тя се врече на съседа си Митко, с когото живеят един срещу друг и са гаджета от половин век. А на въпроса защо са чакали толкова време, Драганова отвърна: „Просто чаках женихът първо да се разведе с театър 199! Короната взе че помогна!“. „Честито! Голяма кандърма е падала! Половин век!?? Бъдете здрави и благославени!“, отвърнаха й приятелите в социалните мрежи. Митко е живата история на театър 199 и работи там още от първите сезони като озвучител.

Кумове на музикалното семейство станаха други легенди в бранша – клавирното дуо Зорница и Йосиф Радионови. През 2019 г. те отпразнуваха 20 г. от общия си творчески път, както и порцеланова сватба. Дора Драганова показа и техния подарък, който сигурно не изненадва никой – котето Джуниър.

Сред първите, поздравили младоженците, бяха певиците Нина Светославова, известна като българската Лайза Минели, Румяна Коцева, тромпетистът Венци Благоев, пианистът Йовчо Крушев, драматургът на Сатиричния театър Богдана Костуркова и други. Дора Драганова е дъщеря на композитора Илия Драганов и е ученичка на Парашкев Хаджиев.

Източник: в. Телеграф