Азис опроверга твърденията на зрители, че е пял на плейбек в шоуто "Като две капки вода", където влезе в образа на Лили Иванова и изпълни песента "Ветре, клех те".

„Аз съм известен с изключително силния си глас. И за да не гръмнат колоните, се налага да отдалечавам микрофона до степен, до която изглежда неестествено и невероятно” - заяви пред Нова ТВ той по повод обвиненията и допълни още: „Не съм си и помислял, че мога да си позволя да пея на плейбек на такава голяма сцена. За мен „Като две капки вода” е един изключителен формат”.

По-рано певецът излезе с изявление във фейсбук профила си, в което обясни:

"НЕ СЪМ ПЯЛ НА ПЛЕЙБЕК! Снощи представянето ми беше абсолютно на живо!
Могат да го потвърдят всички които са били в залата и не само! Фактът, че се пише и говори точно това означава едно - пял съм като в студиен запис, което си е комплимент! Искам да благодаря на хората които ме подкрепиха! Снощният концерт беше незабравим за мен. Обръщам се към хората, които се ядосват на оценките на журито. За мен наистина не е важно каква цифра ще вдигнат и как ще ме оценят. ЗА МЕН Е ВАЖНО ВИЕ, ХОРАТА КОИТО МЕ ОБИЧАТ И ХАРЕСВАТ МОЯ ГЛАС, ДА БЪДА С НАЙ-ВИСОКАТА ОЦЕНКА В СЪРЦАТА ВИ! Снощи Вие показахте, че не друго, а вашето мнение е най-важното! ИМАМ ЛИ ВАШАТА ПОДКРЕПА ИМАМ ВСИЧКО! ОБИЧАМ ВИ".