„Нещо мръсно" е името на новата песен на Азис, която скандализира с изключително грубия си текст. Тя стана причина за гостуването му в Нова тв в предаването на "Директно Карбовски". Водещият отправи обвинения към него, че е направил някаква простотия и тя се гледа милиони пъти в интернет.

„Това е езика на народа, ние с теб не говорим така. Това не е моят език, за хората съм я направил." Това заяви певецът в отговор, като изтъкна, че песента не е част от войната между неговата приятелка Николета Лозанова и певицата Алисия, както твърдят в попфолк средите, пишат от

Азис бе категоричен, че не изпитва никаква вина за влиянието на текстовете си, повечето от които пише сам.

„Ние сме елита на нацията и много хора ни завиждат." Така костинбродският славей коментира обидите и нападките срещу него и творчеството му.

По повод предложението на водещия да стане гуру на ромите и да им обяснява за презервативите и за това, че трябва да ходят на училището, Азис по-скоро бе на мнение, че не може да поеме такава роля. „Трудно е да си циганин, аз съм единичен случай", каза Азис.

За предстоящите избори Азис каза, че ще пее за този, който го покани и не симпатизира на никоя партия. За да стане по-богат певецът призна, че би участвал в реклами и с перверзии, и със содомия.