Пях в Баку "Не казвай, любе, лека нощ", която много обичам. Пея много хубаво българските народни песни. В редките случаи, в които си говоря с Бог, започвам разговора именно така - запявам "Не казвай, любе, лека нощ". И усещам, че българската народна песен е азбуката на Бог. Това е най-красивият език и най-хубавата музика, създадена от него".

Това заяви Азис в ефира на бТВ, въпреки че се появи с шапка с дяволски рога.

Той се похвали, че на Бродуей театрален критик и актьор играе неговия живот.

"Не мога да повярвам - пратиха ми по Фейсбук клипче, на което гледах откъс от представлението. Този човек знае много за мен, прави ретроспекция на целия ми живот и изкуство. Разбира се, разчита на най-лудите ми периоди, когато бях като Лейди Гага. Много бих искал да отида да гледам спектакъла му", каза още Азис.

"Чувствам се благословен. Тези усещания, които съм имал от малък, се оказаха истински. Бях на 12 години, когато отидох при майка си и й казах - мамо, ще се превърна в най-известния човек в България! Всички ще ме сочат и ще ме гледат и ще искат да ми бъдат приятели", припомни си певецът. Той добави, че майка му била първият човек, който повярвал в него. Водела го на всякакви музикални конкурси, но те не го приемали, защото като дете "бил съвсем черен".

"Татко ме обича също, благодарен съм му, че нося неговото ДНК. Учил съм се от него, от начина, по който свиреше на акордеон - аз така пея. Той редува атака и затишие по начин, който и аз усвоих и пренесох в репертоара си. Всичко в музиката е динамика, а аз още като дете усвоих това от него. Той е и чудесен художник. А ако човек може да рисува, значи е годен да бъде всякакъв на този свят", заяви Азис. Той си припомни още за най-ранните години на кариерата си.

"Живеех в Костинброд. Нямахме телефон и висяхме в пощата, за да мога да говоря с продуценти. Ако не бяха Гала и майка ми да ми помагат в тези години, бях загубен", каза още певецът. Той допълни, че е много щастлив с успеха на "Хабиби", която го превърна в световноизвестен и дори стана причина "Ню Йорк Таймс" да го цитират като един от най-обещаващите музикални таланти.

"Мисля, че българите сме хубав и гостоприемен народ. Само ние бихме приютили непознат човек в къщата си - един германец не би го направил! Ние, българите, носим нещо много добро и красиво в себе си, просто трябва някой да го извади на показ", каза още Васил Боянов.