Азис за първи път открехва душата си и разкри, че майка му Гергина и цялото му семейство се срамуват от неговата хомосексуалност.

Родителите му не само не го подкрепяли, ами като тийнеждър правели всичко възможно, за да го накарат да харесва жени. "Майка ми ме водеше по лекари, за да ме излекува. Доведе уролог у нас. Разочаровах ги, че не се роди обикновен човек", разкри една от най-големите си тайни Азис.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Azis Online (@azis_online_new) on



Певецът смята, че една от причините за отношението към него на семейството му е липсата на информация. В годините, в които той израства, няма интернет и близките му нямало как да се информират какво е това хомосексуализъм. Родителите му до ден днешен не могат да приемат неговата ориентация. Смятат, че това е някаква болест, която един ден ще му мине и той ще започне да харесва жени.

За негово щастие, ориентацията му не е прокарала граници между него и близките му. Кралят на поп фолка е изключително близък с майка си и лелите си и им помага с всичко възможно. Баба му, която почина миналата есен, също не разбирала сексуалните му предпочитания, въпреки огромната обич, която свързваше двамата.

Азис е един от първите у нас, който открито демонстрираше ориентацията си. През 2006 година дори вдигна сватба с тогавашния си приятел Ники Китаеца, който в последствие заяви, че връзката им е била просто пи ар. След него Азис имаше публична афера с Коце Ламята, но след него рязко започна да крие личния си живот, пише Галерия.