"Всичко, което видях, ми изглежда суперистинско. Много са ми странни хората, които казаха, че това е театър. Българинът никога не приема нещата такива, каквито му се поднасят. Винаги търси подтекст. Дори човек не може да бъде нападнат по нормален начин. Той винаги е нападнат с умисъл. И да умре, не дай си Боже, нарочно е било. Няма оправия с българина", обяви Азис.

Според него това е така, защото много години хората са били лъгани. "И аз ги разбирам", твърди чалга звездата.

Васил "няма идея" дали нападението над Ахмед Доган е организирано, или не. Но според певеца "човекът, който го е направил, е психически неуравновесен".

Що се отнася до скандала, гръмнал по повод европарите, които Митко Димитров - Пайнера спечели по Оперативна програма "Конкуретноспособност", Азис е категоричен, че чалгата не е западнала, а е единствената печеливша музика у нас, каза той за "24 часа".

Костинбродският славей коментира и изказването на Теди Москов, че "чакалите край Варвара вият по-мелодично от чалгарите", така: "Ми чудесно, да се пренесе тогава при Риана. На остров Барбадос".

Освен това Азис смята, че Риана и Бионсе също са нападани от интелектуалците: "Естествено, че една гола Бионсе вади очите на интелектуалците".

Изпълнителят анализира, че няма разлика между нея и родните чалга певици: "Косите са еднакви, гримът, дрехите са еднакви, дизайнерите са еднакви. Един стил имат, само че техните са по-дебели от нашите", цитира lifestyle.bg.

От интервюто става ясно също, че Азис дължи световната си слава на образа си, а не на музиката. И допълва, че промяната на имиджа му е въпрос на настроение. "Въпреки това не се харесвам чак толкова, колкото изглежда отстрани. Не съм такъв нарцис", скромничи той.