Азис споделя в откровеното интервю своите размисли за българския шоубизнес, говори за професионалните си ангажименти и хитове.

"Тези дни имахме няколко концерта един след друг. Аз, човекът, който не поемам учасия всеки ден, този път реших да си дам малко зор просто, защото ми доскуча. Организмът си го връща и не позволява - болен излязох, обаче се стегнах и даже изпях по-високо от гамата си. Аз съм човек на момента, ако реша, ей сега почвам да работя, ако кажа край, спирам каквото и да било" - разказва той като първи гост-пътник в колата на Ива Софиянска-Божкова и Мон Дьо в новата им рубрика „Запей, България” на сутрешния блок на NOVA „Здравей, България”.

Кралят на попфолка казва, че в последните години има голяма промяна в начина, по който се селектират гост-изпълнителите в клубовете.



"Ще кажа една тайна: Никой не търси Азис, когато е пълен клубът. Азис е търсен в екстремно ситуации, за да напълни клуба. Например, аз нямам работа в събота, почти никога. Аз нямам участия на Коледа, на Нова Година, защото и без това имат хора. Мен ме викат само при някакви супер екстремни ситуации. Вече нещата стоят по по-друг начин - в четвъртък се канят имена, за да могат да напълнят клубовете, преди петък и събота, когато се пълнят и без друго. Петък и събота се канят гости, които принципно са слаби артисти, просто нещо да има на сцената, да се върти там. Това е!" - обяснява хитовият изпълнител, цитира Signal.bg.

Азис е категоричен, че не може да изпитва уважение към личности, които са страхливи.

"Популярни хора има доста, самочувствие нямат. Страхливи са! И точно страхът у тях ме кара да не ги уважавам. Не мога да имам респект към човек, който се страхува от друг човек! За мен звездата е звезда, защото е сама, защото е силна" - признава той.