Най-много коментари след първото издание на „Като две капки вода” предизвика изпълнението на Азис, който влезе в образа на примата на родната естрада Лили Иванова. Малко след неговото представяне обаче се появиха коментари, че фолк певецът е пял на плейбек! Това вбеси Азис, който отрече категорично.

"Бях уплашен от това дали ще се справя, ще се справя ли изобщо, как ще го направя… През цялото време, докато ме гримираха, фризираха, гласиха, мълчах. Мълчах и исках да вляза в образа. Да съм по-спокоен, отколкото в началото. Затова и не разговарях с никого. Аз и не говоря много-много, когато съм натруфен – просто нямам тези нерви. Нито мога да се смея, нито нищо. Преди да изляза на сцената, отправих молитва към Бог в гримьорната си - да бъде с мен и да пее заедно с мен. После излязох и знаеш какво се случи… просто пях от сърце. Затова и хората го харесаха" - споделя той пред "Шоу", пише signal.bg.

Маги Халваджиян заяви по време на шоуто: „Току-що Васил даде един отговор на цялата аудитория, защото аз го поканих с една-единствена цел. Познавам го от много години и знам, че това е един от най-артистичните хора, които има в тази държава. Исках да покажа на всички, които просто говорят и просто плюят, че преди да се плюе, трябва да се види и да се разбере, а ние сме царе на плюенето”

Може би мнозина са очаквали Азис да се провали или пък да се получи някакъв гаф. Изпълнителят коментира така: "А може би са очаквали да преиграя или да пародирам образа си, но аз отсега казвам, че аз отказвам да пародирам който и да е било образ! Аз ще имитирам, няма да подигравам, както правят всички останали които съм виждал досега! Защото, когато ти липсва талант, ти винаги прибягваш до пародията, за да бъде поне смешно, ако не готино! Аз мога да направя всяко мое изпълнение готино! Не е нужно движенията на Лили или на който и да е било да бъдат преекспонирани, преиграни. Ще ги направя точно по същия начин, със същия финес и размах, но не повече. Защото когато е в повече, става смешно".



В миналия сезон на риалитито в образа на Лили Иванова направиха опит да влязат първо Къци Вапцаров, а след него и Деян Донков. За тяхното представяне Азис казва: "Те бяха жалки и смешни! Хората им се смяха и никой не се възхити. Преиграването винаги буди смях, а аз не желая това нещо. Затова и се държах нормално".

Фолк певецът помоли Лили Иванова за прошка, с думите: „Лили, прости ми, само ти си съвършена!”.

На подозренията, че е пял изцяло на плейбек той отвръща така: "Между другото ми стана приятно, когато го прочетох. Но същевременно малко се и подразних, защото си казах: добре де, в тази държава, ако пееш много, е на плейбек, а ако не пееш – си аматьор. Последно какво да бъде?! Друг е въпросът, че след тези изказвания, може би беше редно някой от формата да застане зад мен, за да потвърди истината. Нека хората, които присъстваха, професионалистите в екипа, да потвърдят чутото и видяното. А истината е една – аз съм пял на живо! Странно е, че никой не ме подкрепи…

Азис е категоричен, че пеенето на плейбек и извън формата не е нещо типично за него.

"Аз обичам да пея на живо, но ще кажа защо според мен се получи така. Просто защото песента беше прекалено красива! Прекалено красиво дойде за ушите на хората, а те не са свикнали с тази жива красота. Те са свикнали, че ако нещо е много красиво, то винаги е изкуствено! Българинът е свикнал да го лъжат, затова".