Феновете на фолка имат повод за наздравица – година и половина, след като пусна вселенския си хит „Хабиби”, днес Азис ще завърти в ефира на Fen TV новото си парче „Мотел”.

Костинбродският славей е автор на текста и музиката към песента, а в нея са събрани сюжетите на няколко истории, описващи изневери на негови приятели.

„Преди бях строго против това деяние. В процес на порастването ми обаче разбрах, че моногамията не е естествена за хората. „Мотел” разкрива именно нашия двойствен характер. Темата е за любовта, изневярата и прошката”, загатва Азис.

Работата по парчето му отнема общо 13 дни, а ключови за посланието му, според Васко, са първите две изречения от текста.

„Написах ги на секундата и ревнах. Беше много емоционално. Хората, с които работих, също едва сдържаха сълзите си”, признава Азис.

След като „Хабиби” му донесе близо 50 хиляди долара от YouTube и правата й бяха продадени в 9 държави, хамелеонът в попфолка е категоричен, че само той може да подобри рекорда си. За успеха на „Мотел” той се е допитал до астроложка, на която се доверил и да избере датата на премиерата на парчето. Именно тя предвещала фурора, предизвикан от „Хабиби”, а Азис се обръща към нея за всички важни събития в живота си.

Въпросът, който най-често й задава обаче е кога ще придобие световно признание. „Много я тормозих по тази тема. Накрая тя се съгласи да изчисли, защото това е точна наука, и ми даде конкретен отговор. Не си спомням точната дата, но на посочения от нея ден излезе класацията на New York Times, която ме класира сред 25-те изпълнители, диктуващи музикалните тенденции”, спомня си изпълнителят на „Сен Тропе”, като признава, че сред мечтите му е да се качи и на американска сцена. Измежду натоварения си график, включващ концерти в Турция и Германия през месец, Азис е получил и няколко оферти да журира в музикални риалити формати у нас.

„Не мисля, че има предаване, от което да не са ме канили. Отклонявам всички такива покани, защото заплащането е мизерно и обидно”, доверява още Васко.