Азис е на път да взриви чалгата. Кралят на лекия жанр готви дует с Лепа Брена.

Така той ще стане първият български изпълнител, записал общо парче с легендата на югофолка.

Новината за готвения от двамата проект идва от Сърбия и по-точно от изданието "Фолк Естрада", което първо се е добрало до нея. Според него Азис и една от идолките му са се заели сериозно с дуета. Те вече са имали няколко срещи, за да го обсъдят. За последната от тях българският изпълнител е пътувал до Белград.

Очаква се записите на парчето също да бъдат реализирани там. Те ще бъдат в студиото на "Гранд Продакшън" - издателската къща на Лепа Брена. Засега и двама пазят в тайна подробности около песента.

Азис никога не е крил, че легендата на югофолка е сред идолите му. Той призна, че е ревнал с глас, когато му предложили да я подгрява при последния й концерт в София.

"Дойде ми направо като гръм от ясно небе - сподели той тогава. - Обадиха ми се вкъщи в полунощ. Тъкмо се готвех да лягам, когато чух по телефона: "От екипа на Лепа Брена искат да говорят с вас" - подскочих и се разсъних. "Тя ви е харесала как пеете и ви иска като подгряващ изпълнител на сцената", казаха ми отсреща. Изобщо не се замислих и отговорих: "Да, да, да, искам, разбира се!". Те изобщо не знаеха, че това ми е мечта от дете."

През далечната 1990 година малкият Васил бил на стадион "Васил Левски" на големия концерт на сръбската звезда.

"Помислих, че умирам от щастие, и се размечтах да пея на една сцена с нея. Толкова силно съм го пожелал, че ударих Бог по брадата", разказва певецът.

По време на концерта на Лепа Брена в "Арена Армеец" двамата направиха импровизиран дует на "Чик погоди" и "Сен Тропе". Явно опитът им се е харесал и сега те готвят обща песен.

Идея за общ проект с Азис имаше и Миле Китич. Той обяви, че двамата ще правят дует след концерта си в София през октомври.
"Идеята е ясна, имаме план за клип и това е песента, която ни допада и на двамата", обяви сърбинът тогава. Поне досега тя не е реализирана. Азис има два дуета с жената на Миле Китич - Марта Савич. Песента "Измама" излезе през 2006 г., а "Мама" през 2011-а.