Азис едва не останал ням, разкри самият в първите часове на новата година, видя HotArena.

Кралят на фолка се родил със сраснат език. „Нарича се „конче“ – сраснат с долното небце. И ако майка ми не беше забелязала навреме, че като плача не си вадя езика навън, а другите бебета си ги вадят, съм щял да бъда ням. Веднага са ме оперирали“, разказва изпълнителят на „Хабиби“.

Както е известно, Азис е роден в Сливенския затвор. Майка му била осъдена, след като многократно властите я хващали да върти непозволена търговия. „На времето всеки търговец бе престъпник“, опитва се да я оправдае Азис и уточнява, че майка му била на няколко пъти изловена, че пътува до тогавашната Югославия, купувала дрехи и ги препродава в България.



„Майка ми е от кардарашите – хората, които обожават златото, парите и всичко, свързано с материалното. А баща ми е от столичния квартал Факултета и се води цоцоманин - това са музикалните цигани, разказва Азис.

„Майка ми беше изключително против женския ми образ, но с времето имаше много скъпи неща, които трябваше да ги износи“, казва през смях Азис.

Днес той се качва на сцената като себе си, такъв, какъвто е. Твори изключително различна музика, чиито корени няма как да потисне в песните си.

„Не може! Във всяка моя песен прозира, че аз съм циганин и може би заради това на мен ми се получават нещата“, споделя Азис и разкрива защо се изявява предимно в чужбина.

Кралят на фолка пътува почти всеки месец с бенда си и пее пред стотици фенове в Румъния, Турция, Дубай… Участията му в България вече са по изключение, а причината е, че в клубовете няма условия за изява с бенд. Освен това не могат да си го позволят.

Инструментите, с които бендът на Азис пътува, се побират в огромен камион, а в клубовете у нас се побират не повече от 600 души. Азис изпитвал нужда да чуе малко по-топли думи за себе си, а не да бъде все подценяван.

„И това внимание, което има навън към мен… Много ми е хубаво. И все пак аз съм българин, макар и да приличам на арабин“, казва Азис, цитиран от "Уикенд".