Фолк певецът Азис взима крути мерки, за да надхитри биологичния си часовник.

Кралят на фолка се е вманиачил по идеята да стигне 100 години и се подлага на какви ли не експерименти в тази насока.

За целта Василка подмладява и стимулира организма си с помощта на барокамера. Подобно на шоумена Слави Трифонов и Азис решил да се подмладява с чист кислород. Той се запалил по лечението с кислород, известно още и като „хипербаро-оксигенация”, прочитайки обширна статия в американско списание за тайните на Майкъл Джексън. Последните години до смъртта си, Краля на попа спял в барокамера, за да поддържа младежкия си вид.

Костинбродският славей се поинтересувал как действа въпросният уред по време на турнето си отвъд Океана миналото лято. Домакините му, заможни българи, които емигрирали в страната още преди две десетилетия, го свързали с медицински институт в Сан Франциско.

Оттам се навили да включат БГ звездата в научен проект, за изследване на човешкото дълголетие. Азис обаче трябвало да изчака няколко месеца, докато му изпратят барокамера в София.

„Трябваше да взема мерки срещу старостта, че толкова неуморни години участия и концерти, си оказват влияние върху здравето ми. Половин час под стъкления похлупак на барокамерата и тялото ми се събужда за нов живот“, фука си из светските седенки Азис.

На същия метод преди време се е подлагал и Димитър Бербатов. Футболистът и екс-съотборниците му от ''Тотнъм'' редовно бяха вкарвани в барокамери, пише „Всеки ден“, цитира hotarena.net.