След като се извини на Лили Иванова за несъвършенствата в изпълнението на „Ветре, клех те” в „Като две капки вода”, Азис се обясни в любов на Слави Трифонов.

Той опроверга твърденията, че с щоумена ги свързва тиха вражда с репликата:

”Ние всъщност много се харесваме”.

Дегизиран в черно, фолкидолът скочи в кожата на Дългия завчера и обра симпатиите на журито както със свирепия си вид, така и с липсата а фалцет в изпълнението на „Ад и рай”. В продължение на седмица Костинбродския славей отигравал с педагог мъжкарското поведение на Трифонов и боксьорската му артикулация зад микрофона. За да бъде максимално убедителен, той се обръснал нула номер.

Преди да се лиши от косата си, Азис се прости с брадата си, за да бъде по-податлив на грим и да влиза с лекота от образ в образ.

„Снощи пях от сърце, макар и свито. За първи път ми се налага да се движа като багер, но ми се получи! Благодаря на всички, които ме подкрепихте! Бог да ви благослови!”, изповяда се в социалната мрежа Васил.

Феновете му го заляха с комплименти, които варираха от „И веждите да си махнеш, пак ще си краля!” през „Говориш много правилно, за разлика от повече политици” до „Готов си за водещ на „Шоуто на Слави”. Не липсваха и шокирани последователи, които описаха Азис като „провален лабораторен експеримент” и го помолиха да престане с екстремните промени във визията си Азис влезе в „Като две капки вода” с ясната нагласа за победа.

Въпреки че доскоро тръбеше, че е скъсал с женския си идмиж и има фобия от перуки, певецът издаде, че си е поръчал чифт дизайнерски токчета в бежовата гама и смята да ги използва при концерти зад граница.

Азис е възмутен от лошата инфраструктура в страната ни, от липсата на гримьорни и качествено осветление в повечето БГ клубове и призна, че мисълта за емиграция го блазни все по-често.