Тъмна нощ е надвиснала над Костинброд. Азис, който днес е Кралят на фолка и водещ на „Биг Брадър: Мост Уонтед”, е малко дете. Събужда се, без причина, и излиза в градината на къщата на баба си Станка, която още тогава е известна гледачка. И в гъстия мрак Васил, както е рожденото му име, успява да различи непознат мъж, облечен целия в бяло.

„Той ръсеше нещо като юфка по земята. Бях доста изненадан и не можех да мръдна от мястото си – тотално зашеметен. След това споделих с баба. Тя ми обясни, че действително съм видял Исус, а това, което той е разсипвал в двора, не било юфка, а манната небесна. Каза, че Христос е благословил къщата ни и днес повече от всякога й вярвам. Благодарение на тази Божия благословия успях да развия таланта си”, разказва Азис.

По-късно, с всяка негова предприета крачка в живота той ще се уверява, че е богоизбран. Хитовият изпълнител, а вече и тв водещ, го е заявявал неведнъж.

„Усещам връзката си с него. Ако Господ е направил свой хор от музиканти и певци, то аз съм солистът в този хор. Този, който излиза пред хора и запява най-важното, този с най-красивия, най-мощния, най-силния глас. Господ ме е направил неговия солист, така си го представям. Нямам друго обяснение защо пея по този начин – въздействащо за публиката”, споделя Азис. И допълва, че е чувал певци, които пеят също толкова добре като него. И все пак не са постигнали неговия успех. „Не са докоснати. Господ не е казал: „Ти ще си солист!”… Иначе няма причина да не са известни”, казва Кралят на попфолка. И допълва, че „ако не ти е предначертано от Господ”, каквото и да направиш, няма да постигнеш големи успехи и слава.