Фолкидолът Азис ще сюрпризира Лепа Брена с баница собствено производство преди концерта й в „Арена Армеец”.

Певецът е прочут кулинар и често създава усещане за празник сред приятели с храната си.

„Ще й направя и айрян от българско кисело мляко. От едно от последните й интервюта разбрах, че през 80-те отишла да пее в Букурещ и диктатора Чаушеску непрекъснато й повтарял, че има изненада за нея. След концерта я завел до най-близкия хладилник, отворил го и вътре какво да видиш- „Кока кола”! Можеш ли да повярваш? Ето, аз пък ще я посрещна с айря.”, сподели с намигване за „Монитор” Васко.

Преди десетина дни стана ясно, че иконата на юго фолка го е избрала лично за подгряващ на концерта й на 22 октомври. Причината – качествата му на хамелеон в попфолка, харизмата и вокалния потенциал, който не познава стилови ограничения. От тогава Азис се вълнува като дете пред сладкарска витрина и репетира всеки ден по 8 часа с бенда си.

„Адешкан на китарата, Боби Къртача на барабаните, Ивайло Гугутката на клавир, Борил Илиев на саксофона, и още, и още прекрасни музиканти – 9 души е групата ми. Готвим се ударно, звучим красиво!”, откровен е Азис. Репертоара си той пази в тайна, но издава, че пред феновете на балканските ритми в „Арена Армеец” ще представи чисто ново парче.

Шансът си за среща с Лепа Брена преди грандиозното събитие той ще използва и за да я запознае с фолклора ни.

„Виждали сме се само веднъж преди години, когато водех собствено шоу и тя ми беше гост. Но това продължи само 30 минути, а сега ще имаме време да седнем, да хапнем, да си поговорим, да й изпея една народна песен! Тя обожава България! Това не е поза, то се вижда в очите й!”, категоричен е Костинбродския славей.