Фолк идолът Азис защити свои фенове от ромски произход, качили клипче с изпълнение на „Мотел“ в официалния му канал в YouTube.

Заснето с телефон, видеото показва шофьор и спътника му как къдрят с ориенталска орнаментика рефрена на тоталния хит.

Хамелеонът в лекия жанр сподели възхищението си от вокалния потенциал на момчетата във Фейсбук редом до акапелното изпълнение на момченце на не повече от 13 години и един младеж с акустична китара.

Приятелка на Азис съзря социален елемент в начина, по който той се превъзнася по аматьорите. „Това, че са роми, не значи, че са надмогнали произхода си. Да, кадърни са, но ти си друга бира, фразата, музицирирането, макар и циганско, но е умерено и слушаемо, дори за неФен на фолка“, пише Аделина Банакиева.

Костинбродския славей уточни, че надмогването на произхода не е от значение тук, а само любовта народна.

„Да не би Мадона и английският й да са перфектни? С тези видеа единствено могат да стигнат до мен по някакъв начин. За мен е по-важно песента да носи настроение и усмивки. Както е в случая. Ако всички имаха моят правоговор и словоред, сега нямаше да съм това, в което повечето цигани вярват и искат да бъдат. Животът е пъстър, защото всички сме различни на цвят, характери и ценностна система.“, обяснява Васко. Видеото към „Мотел“ упорито гони рекорда по брой гледания на „Хабиби“ и вече регистрира над 12 милиона кликвания в YouTubе.