Най-известната пророчица в Костинброд и баба на Азис – Станка, отново е на крака и продължава да работи усилено. Преди месеци гадателката бе приета в болница заради върлуващ грип, а състоянието й се усложнило от белодробната емболия, от която страда. „Станка е по-добре, продължава да се лекува. От години се бори с белодробните проблеми, които се появиха заради пушенето на цигари“, разкри пред „България днес“ дъщеря й баба Стефка.

Заради нуждата да си почива, баба Станка и семейството й решили, тя да работи със строго определено работно време. Така бабата на Азис гледа на карти и пророкува всеки ден само до 6 ч. вечерта. След което се отдава на почивка.

Дори през предстоящите коледни празници гадателката ще работи. „Ще почива само на Бъдни вечер и Коледа, но другите дни ще приема нуждаещи се“, коментира Стефка. Само преди месеци известната баба на певеца спря с пророческите си сеанси заради здравословни проблеми, но днес тя е по-жизнена от всякога. „Станка не се е изморила и продължава да приема хора. Идват всеки ден и са доста. Пие си предписаните лекарства и не се отказва“, добави дъщеря й.

Стефка признава, че въпреки славата известният внук на гадателката Азис не я е забравил и я навестява. Сред местните Станка е позната повече с верните си предсказания, отколкото с това, че е баба на Азис. Пред вестника семейството на баба Станка разкри, че откакто внук й разпространи координатите й, тя станала много по-известна от преди, а хора от цялата страна не спирали да звънят и да я търсят.

Освен болежките на хората костинбродската гадателка лекува и всякакъв добитък – крави, овце и прасета. Станка открива дарбата си едва на 13-годишна и оттогава не спира да гледа на карти таро. Разкрива, че никога не връща хората и винаги ги приема. За най-трудното в живота им не споделя и ако види смърт в картите им, не го споделя, пише „България днес“. За отглеждането на Азис жената с усмивка си спомня, че бил доста палаво дете, заради което се случвало да получи някой шамар. Въпреки това Васко, както обича да го нарича, остава най-обичаният от нея внук.