Най-успешният български състезател в свободните боеве ММА Благой Иванов разтърси САЩ с историята за спасинието си по чудо след мелето в "Домби" през 2012 година. Той е център на вниманието тази седмица, след като в събота вечерта ще дебютира в октагона на най-голямата сцена на този спорт - UFC. 31-годишният софиянец ще се изправи срещу бившия световен шампион в тежка категория Жуниор дос Сантос в главния мач на галавечерта в Бойси, Айдахо. Бразилецът се завръща на сцената, след като една година участва в допинг скандал, от който в крайна сметка бе оневинен.

По този повод Багата е търсен за редица интервюта отвъд океана. В едно от тях българинът разказва за инцидента в столичния клуб “Домби” през 2012г., когато бе намушкан с нож в близост до сърцето. Медиите в САЩ припомнят, че Иванов е претърпял 6-часова операция в “Пирогов” и е бил поставен 85 дни в медикаментозна кома.

“Докторите ми казаха, че само един на милион оцелява след подобна травма като моята”, споделя Благой. И допълва: “След като се възстанових, моментално исках да се върна на ринга. Това винаги е било моята воля”. В пресата припомнят, че са необходими 7 месеца на българина, за да се върне в октагона и да запише победа на турнира Белатор срещу Мани Лара през септември 2013г.

източник: "Спортал"