Благой Иванов - Багата на 25 г. остава в тежко септично състояние, терапията му в централна реанимация остава същата, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов".

ММА боецът е на хемодиализа всеки ден заради бъбречната недостатъчност и на апаратно дишане - поради дихателната недостатъчност.

Преди десет дни бъбреците на Багата отказаха и само благодарение на вещата намеса на нефролози, функцията на единия от тях бе възстановена. Лекуващите лекари споделят, че пациентът е видимо отпаднал и отслабнал над 25 кг.

Багата бе намушкан с нож в столично заведение рано сутринта на 26 февруари. Ударът бе почти фатален, а острието на ножа се бе забило непосредствено до сърцето. Инцидентът стана на столичната улица "Граф Игнатиев" 12 в бар "Айс".

В заведението нахлули 7-8 души с палки, разменили кратки реплики и след това е последвал побой, а в суматохата бил намушкан и Багата.

За нападението над Багата е задържан 23-годишният Д.С.–Дъмпела, който остана окончателно в ареста. От извършените разпити на свидетели полицаите са установили, че най-вероятната причина за скандала и последвалото сбиване е въздействието на голямо количество алкохол, употребено от почти всички членове на двете групи.