Камен Донев представи първия си филм вчера вечерта пред представители на многото спонсори и свои приятели. Въпреки че в лентата, наречена „Уют” една от главните роли изпълнява Захари Бахаров, той не дойде на премиерата, защото изпуснал полет в Германия. Сред звездите не бе и Аня Пенчева, която има малка, но доста запомняща се роля.

На премиерата дойдоха Стефка Янорова със съпруга си доктор Петър Трендафилов, Бойка Велкова, Николай Сотиров, Ани Пападопулу. По червения килим минаха и президентът Румен Радев със съпругата си Десислава, облечена в класическата бяла блуза и черен панталон.


За журналистите, поканени предварително и специално от разпространителите, не се намери място в залата и те трябваше да си купят билет за друга зала, за да гледат филма, който определено разочарова. Той събира в едно три пиеси на Донев и затова е доста дълъг и на места ненужно протяжен. Ясно си личи когато започва едната пиеса и свършва другата, вместо те да са органично преплетени в сценария, дело на Донев и Борис Радев. Актьорът е заложил на сигурно, като е вкарал много народни песни и свирни, любими на публиката му, но от това губи действието във филма. Хуморът пък бе твърде елементарен за една истинска кино сатира, но публиката искрено се забавляваше на старите и повърхностни смешки като падането на пияница или спъване в краката на съседа по маса.


Донев специално благодари на оператора на „Уют” Гео Иванова, но очевидно не е видял как работят колегите му в други филми, па макар и за телевизия като „Дяволското гърло” и „Денят на бащата”. Попадение на Донев е актьорският състав, който се раздава максимално във филма, макар че на места е ненужно патетичен. Донев е подготвял лентата цели две години, затова буди недоумение защо не е отделил повече време за монтажа, който да прикрие недостатъците на лентата, но очевидно е преценил, че филмът напълно ще задоволи неговите почитатели. Те дълго се смееха на скечовете му и със сигурност ще напълнят киносалоните, за да видят дебюта на любимеца си, но киноманите определено очакваха повече от Камен Донев.

източник: woman.bg