Актьорът Явор Бахаров получи ефективна присъда от 1 година. Той беше заловен да шофира пиян и дрогиран в началото на годината в Банско. Тогава пътни полицаи забелязали, че автомобилът на Бахаров се движи, криволичейки по пътното платно със свалени прозорци и силна музика. След няколко поредни отлагания на делото в петък късно вечерта след 7-часово заседание, съдът в Разлог прецени, че Бахаров е виновен.

Срещу актьора има две обвинения, а съдът на първа инстанция му даде възможно най-лекото наказание, а присъдата си той трябва да изтърпи при лек режим. Актьорът губи и шофьорската си книжка за година и половина. Наложена му е и глоба в размер на 500 лева. Присъдата може да бъде обжалвана пред Окръжен съд Благоевград в 15 дневен срок. Бахаров най-вероятно ще обжалва до дупка, така че влизането му в затвора няма да е скоро. На едно от предишните заседания защитникът му се усъмни в квалификацията на полицаите в Банско, които го бяха тествали с дрегер, както и че уредът може да е бил повреден.

Химическият анализ на двете кръвни проби обаче категорично доказва 1,42 промила алкохол, въпреки твърденията на Бахаров, че е пил предната вечер и би трябвало алкохолът да се е разградил. Дал е и обяснение, че поне три дни преди инцидента не е употребявал наркотици. В съда стана ясно, че има и формален проблем с талона за медицинското изследване, който бил с объркана стара дата. Това обаче явно не е повлияло на съдия Божков от Разлог за произнасяне на присъдата. Не е ясно дали окръжните съдии ще оценят случайната грешка.

Адвокатът на Бахаров изтъква и още един пропуск според него - това, че свидетелите са разпитвани не от разследващ полицай, а от инспектор. Всички тези аргументи ще бъдат изложени и пред съда в Благоевград при евентуално обжалване, което със сигурност ще точи и следващата година, така че актьорът засега остава на свобода.