Фамилията на братя Бахарови е сред най-често споменаваната в актьорската гилдия.

След като зрителите проследиха издигането на героя на Захари - Иво Андонов в "Под прикритие" до най-влиятелния мафиотски бос, звездната щафета е поета от младия Бахаров в "Недадените".

Явор изгрява на хоризонта в най-новия сериал, продуциран от "Артишок", който предстои да гледаме от месец март по БНТ. Героят му Любен спада в графата на "лошите", или с други думи – противник на спасяването на българските евреи.

"Жестоката роля", в пряк и преносен смисъл, му e поверена от главния сценарист на лентата Емил Бонев и продуцентът на филма Мирослав Боршош от "Артишок". Двамата не крият, че в първия вариант на сценария, ролята на Явор била съвсем малка. Целият екип обаче бил искрено впечатлен от задълбочената актьорска игра, която демонстрира на терен. Така създателите на "Недадените" взeмат единодушното решение, че неговият персонаж може единствено да обогати сюжета и доразвиват образа, пренаписвайки сценария. Именно по този начин се ражда новият злодей на екрана.

Ролята няма нищо общо с досегашните изяви на Явор и го изстрелва директно сред най-големите в бранша. В продукцията героят на Бахаров - Любен играе приближено лице на Комисаря по еврейските въпроси Александър Белев, чийто образ е пресъздаден от Димитър Баненкин. Белев е реално съществуваща историческа фигура, отговорен за гоненията на евреите през периода на Втората световна война. От кухнята на продукцията разкриват, че общите сцени на Димитър Баненкин и Явор Бахаров имат всички качества да влязат в учебниците по актьорско майсторство. Доколко достоверно съумяват да изградят сложните си персонажи, може да проверите през месец март по БНТ, когато е премиерата на "Недадените".