Актьорът Явор Бахаров отива на съд заради шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Той беше задържан в събота в Банско, след като патрулни полицаи забелязали, че автомобилът му "Мицубиши" се движи странно по една от главните улици.
Вече е готов резултатът от кръвната му проба. Анализът е показал наличие на 1,42 промила алкохол, съобщи районният прокурор на Разлог Ружена Кондева пред Dir.bg.


Проверката с дрегер, направена от полицаите, отчете 1,3 промила алкохол на Бахаров. Полевият тест отчете още и, че актьорът е употребил канабис. Районната прокуратура в Разлог вече повдигна две обвинения срещу Явор Бахаров. Едното за шофиране след употреба на алкохол, а другото за шофиране след употреба на наркотици.


Това означава, че 34-годишният актьор ще бъде предаден на правосъдието. Той вече има три присъди за шофиране след употреба на алкохол и има риск да получи ефективна. По закон всеки водач с над 1,2 промила алкохол подлежи на наказателна отговорност.
Предвидената в Наказателния кодекс санкция е от 1 до 2 години затвор и глоба от 200 до 1000 лева. Ако престъплението е извършено в условията на рецидив, какъвто е случаят с Бахаров, наказанието се увеличава - лишаване от свобода от една до пет години и глоба от 500 до 1500 лева.


Санкцията за шофиране след употреба на наркотици е затвор от 1 до 3 г. и глоба от 500 до 1500 лв. Явор Бахаров може да избегне затвора, ако се споразумее с прокуратура за условно наказание и то бъде одобрено от съда. В момента той е с наложена мярка за неотклонение - парична гаранция от 5000 лева. След задържането му той заяви, че съжалява за случая, както и за притеснението на близките и семейството му. Актьорът нае двама адвокати да го защитават.

снимка:инстаграм явор бахаров

източник:медияпул