На пищно събитие, с което бе отпразнувано началото на беритбата на грозде бе избрана вестителката на плодородието и добрия урожай. За да уважи празника на виното и плодородието, специално от близкото населено място - Стрелча пристигна кметът Стойно Чачов в компанията на красивата си съпруга Дони Чачова, която почете празника, като се премени в Северняшка народна носия.


В рамките на събитието, седемте претендентки за титлата Царица на виното се представиха в три кръга. Те дефилираха с автентични народни носии от седем области в България. Пред публиката бе представен мултимедиен 3D филм, който пресъздаде древната „Легенда за лозата“. Косите на всички кандидатки за Царица на виното, бяха стилизирани от топ-стилиста Емилия Балталиева. За лице на представения от Емилия бранд бе избрана 18-годишната Соня Цветанова. Соня получи козметичен комплект за коса, а на всички участнички в конкурса бе подарен последният брой на фризьорската библия – сп. YOU.


Красотата и финеса на чаровната седморка затрудни работата на журито. Председателят на комисията Евгения Калканджиева и членовете Ива Екимова – ПР експерт, най-успешният млад рали състезател Григор Григоров, художникът Георги Попов и Таня Стоилова - представител на най-динамично развиващата се компания в областта на фризьорството, единодушно се спряха на 19 годишната Бояна Ацева. Бояна е на 19 години, завършила е езикова гимназия, а в момента учи право в НБУ. Стройната си фигура поддържа с класически балет. Управителят на Комплекс за винен и СПА туризъм „Старосел” Теодора Тренева, връчи лентата и венеца символ на плодородието и гроздобера на победителката.


Водещата Мария Сапунджиева, дирижира спектакъла посветен на плодородието. В празника участие взе и групата за модерни интерпретации на известни фолклорни песни „Арт Войс Център“. Съпътстващите събития бяха посветени на изобилието в региона. Био-базар, алея на занаятите, конкурс за най-добра обредна питка и представяне на традиционни народни носии от Добруджа, Родопите, Пирински, Тракийски и Шопски региони, бяха само част от честванията на древния култ към виното и бог Дионис.