Алла Пугачова май ще пие една студена вода за 4,7 млн. долара. Дължи й ги Олег Рафанович, екссобственик на банка "Сенатор".

Звездата заведе дело за сумата, като показа документи с подписа на длъжника й, и го спечели. Но досега не е получила нито цент. Вестник "Комсомолска правда" разполага с аудиозапис, в който финансистът нагло заявява на примата: "Няма да получиш парите си! А и защо са ти? Ще обжалвам решението на съда."

Пугачова и Рафанович са дългогодишни приятели. Алла Борисовна неведнъж е помагала в делата му, а е и толерирала съпругата му, малко известната певица Наталия Любачевска. Когато бизнесът на банкера обаче закъсва, лично жена му се обажда на Пугачова да го спаси, заемайки доста голяма сума пари. Той се заклева, че ще ги върне, веднага щом разпродаде част от имуществото си. После започва да се оплаква, че кризата го притиска и затова не може да си плати дълга. Певицата благородно му дава отсрочка и дори намалява сумата на дължимото. Но банкерът не оценява човешкия жест на звездата. Продава част от имотите си, но все пак не връща парите. Семейството дори престава да вдига телефона на Алла. Наталия заминава с детето им в Беларус, а Олег запрашва за Индия уж по бизнес дела. Тогава Пугачова най-сетне се обръща към съда.

Сега, далеч от Русия, Рафанович невъзмутимо заявява, че ще оспори решението на правовите органи, а освен това официално обяви и банкрут, пишат от "Стандарт".

"Ексбанкерът вероятно е прехвърлил имотите си на подставени лица. Един от тях е 81-годишният Виктор Козлов, който днес притежава и живее в къща за 15 млн. рубли, която само преди дни беше собственост на Рафанович. А подобни нови "собственици" с юридически доста неиздържани документи има над 18 - все съученици и приятели на Рафанович", разказва адвокатът на Алла Пугачова.