Един от най-известните супермодели - израелската манекенка Бар Рафаели е заподозряна в укриване на данъци върху доходите в родината си в размер на 260 000 долара.

Както съобщи Девети канал на израелската телевизия, „данъчната администрация предявява претенции (към Бар Рафаели) за бартерни хонорари". Данъчните я обвиняват, че не е обявила луксозни придобивки като коли, които е получила от автомобилни компании в замяна на реклама. Тя също така не е обявила за безплатния ремонт на луксозния си апартамент в един от небостъргачите в Тел Авив, както и наема, който е получавала за него, отдавайки го на „трети лица“. Опитала се е да избегне някои задължения, като е подвела властите, че не живее в Израел. В случая е замесена и майката на супермодела.

В сряда 30-годишната Рафаели е разпитвана от данъчните власти в продължение на 12 часа. Тя отрича да е извършила данъчни нарушения. Пусната е срещу гаранция от 750 000 шекела ($155 000) . Една трета от сумата е платила сама, останалата част - „трета страна“. Рафаели трябва също така да иска разрешение от властите, ако реши да пътува извън страната, пише БГНЕС.

Сн.: Getty Images/Guliver