Дарина Павлова постигна това, за което много италиански телевизионни продуценти само си мечтаят.

Родната актриса успя да стигне с екипа на новото си авторско предаване до американския президент Барак Обама.

Дълго изпипваното риалити шоу се казва "Сънувайки Италия" (Sognando Italia) и тръгва на 26 април в канала на Силвио Берлускони "Рете 4". Дарина Павлова е автор и изпълнителен продуцент.

Шоуто, копродукция между Project I SRL и Мediaset RTI, е едночасово и ще се излъчва всеки четвъртък от 23 часа.

То ще разказва за живота и перипетиите на знаменити итало-американци. Първият сезон, който ще е от 11 епизода, ще е воден от блондинката и модел Морган Уиткин.

Рекламни клипове на предаването вече се излъчват в каналите на "Медиасет", собственост на Берлускони. В тях Уиткин се вихри из нюйоркските улици пеша и с мотопед, снима под Бруклинския мост на музикалния фон на култовото парче Should I Stay Or Should I Go на английската пънк-рок банда The Clash.

Първите десет епизода ще са фокусирани върху необикновени италианци в САЩ и как те интегрират културата, наследството и традициите от Ботуша във всекидневието на Америка. Набелязани са хора от Ню Йорк, Лос Анджелис, Лас Вегас, Маями, Сан Франциско, Чикаго, Хюстън и Ню Орлиънс. Финалният епизод ще е посветен на галата на Националната италиано-американска фондация в "Хилтън Вашингтон", където именно екипът се среща с Барак Обама, пише в. "Стандарт".

Там президентът раздава награди на личности от италианската култура. Този късмет имат много малко продуценти от Италия, пише изданието The Georgetown Dish.

Предаването има и собствен канал в YouTube, където са качени началните заставки. В първия епизод Морган Уиткин е във Вашингтон, където проследява италианеца Франко Нускезе. Бизнесменът, Комендатор на Италия, е преуспял зад океана. Той е собственик на легендарното "Кафе Милано" във Вашингтон, любимо място на политици и знаменитости още с отварянето му през 1992 година.

Бил Клинтън е от редовните му посетители. Италианецът е и президент на Georgetown Еntertainment Group. Популярен е и с обществената си дейност, подпомага различни благотворителни организации, фондации, болници и културни организации.
Предаването Sognando Italia е родено от силната любов към Италия и е почит към нея, но едновременно с това е и забавно риалити.