Барбара Стрейзънд ще пее на церемонията по раздаването на наградите Оскар идния месец.

Певицата и актриса за последно пя на престижната церемония през 1977 г., когато изпълни песента Evergreen и спечели Оскар за най-добра оригинална песен за филма "Роди се звезда". Продуцентите на шоуто Крейг Задан и Нийл Мерън са поласкани, че звездата е приела да участва в 85-та церемония в Лос Анджелис на 24 февруари.

"Във вечер, която ще бъде тържество на художественото майсторство на филмите и музиката, как би могъл съставът на участниците да бъде завършен без Барбара Стрейзънд? За нас е чест, че тя се съгласи да направи много специално изпълнение на тазгодишните Оскари, за първи път след като пя на шоуто преди 36 години", се казва в комюнике, публикувано на сайта за Оскарите.

Барбара спечели първата си статуетка за най-добра актриса за филма "Весело момиче" и получи номинация за главната си роля във филма от 1973 г. "Каквито бяхме". А лентата "Принцът на приливите", който режисира и продуцира, беше номиниран за най-добър филм на церемонията през 1991 г.

За момента е потвърдено, че на тазгодишната церемония ще пеят още Нора Джоунс и Адел, които ще изпълнят номинираните си за Оскар песни Everybody Needs a Best Friend от комедията "Тед" и Skyfall от последния филм за Джеймс Бонд, пише БГНЕС.

Снимки: Getty Images/ Guliver