Възможно е до броени дни Николай Бареков да дирижира своя "Бодилник" в риза с разкопчана яка, мъжка жилетка едва набола брада.

"Една щипка bad boy - съвсем адекватно на донякъде "лошото" момче, което "боде" политиците в сутрешното си предаване. Това е виждането на дизайнерката Албена Александрова.Най-горещите новини се произвеждат с най-горещата визия," категорична е тя.

Топдизайнерката напоследък извърши истински стайлинг подвиг и смени детайлите в излъчването на новинарите, водещите и синоптиците в Тв 7. Тя е убедена, че дрехата е невербална комуникация и послание. Естествено концепцията е съобразена с тв протокола, но изцяло е мотивирана от формулата "елегантност + "последен писък" + екстравагантност".

"Разбира се, не бива да се прекалява - кодът е умерена бъбривост и артистичност. Ако ще е гарга, да е рошава", държи на творческата си философия Албена. Неслучайно тя залага на аксесоарите в цялото им съвършенство и дискретно разточителство. "Те правят шика. Няма проблем, ако в другите телевизии последват модела. Това ще бъде чест за мен", казва тя. И лансира фишуто. При Петя Стефанова то звучи по-секси, докато при Даниела Владимирова е доста по-делово. "Следва линията на реверите и е съобразено с дължината на шията", уточнява Албена. Минчо Празников и Иво Андреев пък са леко ретро и много английски - от джобовете на елеците им се подават часовници за разкош. Неслучайно ги обличат от "Франт". Ива Стоянова изглежда твърде изискано в дрехите "Рошавата гарга". Ина Пелева е изключително женствена в "Андрюс лейди". Николай Чадаров е много впечатляващ с вратовръзка в червено, а Георги Налбантов, който успя да връчи националния трибагреник на Дилма Русеф в Бразилия, е закачливо готин с по-"рошава" кърпичка в джоба.


Албена не се колебае, когато казва, че дамите пред камерите трябва да са с прибрани коси. "Пуснатите по гърба с извити със сешоар навън краища са демоде. Няма ги в световния ефир. Спряхме се на онези прически, които са най-подходящи за лицата, а не защото трябва да се прикриват дефекти. Всичко изглежда като неорганизирана организираност - а това се постига най-трудно".

Александрова е безкрайно благодарна на колегите си от няколко водещи модни компании, които правят жестове, разбира се, и заради нея. "Подготвиха по 10-12 костюма за всеки от новинарите, водещите и синоптиците в Тв 7 и им ги подариха. Това не се случва всеки ден".

Източник: в. Стандарт