Николай Бареков е бил уволнен тази сутрин. Журналистът е отстранен от поста директор на ТВ7, след позорния лупинг, който направи медията след падането на правителството.

На 20 февруари премиерът Бойко Борисов подаде оставка и Бареков, който безсрамно венцехвалеше политиката на кабинета, откри огън по падналия. Това отврати хиляди българи, дори тези, които не харесваха политиката на Бойко Борисов. Десетки журналисти заклеймиха Бареков като слуга № 1 в журналистиката.

Източници от ТВ7 разкриха пред ПИК, че след падането на правителството заплатата на Бареков е станала 60 000 лв. Затова той реши да вземе страната на народа на протестите. Замина дори за Варна, където са най-мащабните митинги срещу монополите, групировката ТИМ и кмета Кирил Йорданов.

Там обаче той се срещна с горчивата реалност – гражданите заглушаваха гласа му със свирки и вувузели, дърпаха му микрофона, опитаха се дори да се саморазправят с него, което не са си позволявали с никой друг тв водещ! Най-скъпоплатените му репортери също изпитаха на гърба си гнева на народа – хората им подвикваха обиди по улиците не само във Варна, а и в София, на Орлов мост.

Според запознати, собствениците на медията – Корпоративна търговска банка, са решили да се отърват от лошия имидж на Бареков, който вече само вреди на телевизията. За жалост, си търсят нов Бареков, слуга на новите господари БСП и ДПС, които се готвят да управляват.

“Не съм уволнен”, заяви пред ПИК Николай Бареков час, след като изтече информацията. “Лъжете като дърти цигани, – каза Бареков. – За ваша зла беда, очевидно оставам в ТВ7 като директор. И на трите телевизии! Тооочно така! И член на борда на директорите на трите телевизии!”

Междувременно уволнението е новина № 1 във всички агенции. Сайтът на “Стандарт” дори написа, че Бареков става водач на листата на ДПС в Пловдив.

Към 13.30 часа от ТВ7 разпространиха официално опровержение до медиите, което гласи:

Днес беше направен опит за груба манипулация в публичното пространство от няколко незначителни информационни сайта. Тиражираната от тях „новина“, че Николай Бареков е подал оставка е груба лъжа и не отговаря на истината.

Николай Бареков е член на борда на директорите на TV7, NEWS7 и SUPER 7, както и Изпълнителен директор на трите телевизии, избран с гласовете на собствениците – английския фонд „Alegro Capital“. Всяка друга информация е опит за подмяна на истината, която обслужва различни икономически интереси.

„Явно високите рейтинги на телевизията са уплашили някои хора “, бе лаконичният коментар на Николай Бареков.