"Тази година ми тръгна на промени - и в професионален, и в личен план те вървят ръка за ръка", сподели пред “Труд” Николай Бареков, който през месец ноември 2009 се раздели с Би Ти Ви, а от скоро е разделен и със съпругата си Евгения.

“От месец не живея с жена си. Това са нормални неща от живота. Понякога комуникацията между хората просто свършва. Проблемите в отношенията ни не са от вчера, затова и раздялата ни е естествена, нормална като между разумни хора, пред които пътищата просто се разделят”, каза Бареков.

Огорчен от клеветите и инсинуациите в жълтата преса, бившият водещ на сутрешния блок на Би Ти Ви неколкократно подчерта: “Няма нова жена около мен, нямам финансови проблеми със съпругата ми, нямаме конфликти за отглеждането на малкия Николай, с нищо не сме смутили спокойствието на детето.” В момента баща и син са заедно на почивка в Аркутино, а след седмица малкият палавник ще продължи летните си игри с майка си.



Все още никой от брачните партньори не е подал молба за развод, макар да са наясно, че това им предстои. Бареков е осмислил, че работата му като журналист е била прекалено динамична и натоварена, с много напрежение, което “дойде в повече на Жени”. “Имах нужда от почивка. Няма драма в живота ми”, пояснява житейските перипетии, през които минава сега Николай.



От началото на лятото той се е отдал на разтоварващи занимания по морето. Станал е харпунджия. Прекарва много време в подводен риболов. Кара джет, не е занемарил тренировките си по бокс, а вечерно време разпуска с приятели по дискотеки. “Това е нормално за млад човек. Жалко е, че някои издания, след като оплюха професионалния ми живот, сега искат да се набъркат по непочтен начин и в личния”, каза още журналистът.

В края на летния сезон Бареков заминава за САЩ, където ще престои 3-4 седмици,след което се връща в София и продължава работата си върху медийните проекти, които ръководи.