Николай Бареков стяга нов канал, който ще прикове зрителите пред малкия екран догодина.

Уникалната за България платформа ще се излъчва на честотите на сегашния канал BBT.

Според непотвърдена информация новата медия може да се казва NEWS 7 или TV7 NEWS.

"Работя по проекта за нов канал. Повече яснота ще има в началото на декември. Новата програма ще тръгне през първата половина на 2013 г.", заяви за "Стандарт" популярният журналист.

Той отрече слуховете, че ще прави CNN-България и ще става изпълнителен директор на TV7.

Бареков бе категоричен, че се е съсредоточил върху избистрянето на концепцията на новия канал, който ще се появи на мястото на BBT.

В момента журналистът е изпълнителен директор на популярната дамска телевизия.

Мълвата, че Бареков става изпълнителен директор на TV7, тръгна, след като от телевизията обявиха рокада по върховете на медийната група.

"След като във вторник обяви финализирането на преговорите за придобиване на 100% от собствеността на групата канали TV7, Super 7 и BBT от компанията Alegro Capital, днес TV7 обяви и промяна в управлението. Досегашният изпълнителен директор на TV7 Евелина Колева поема нови професионални предизвикателства", съобщиха от медията.

"Оставам на 100% зад телевизията и ще подкрепя с всичко необходимо новите собственици в навлизането им в работата на групата с оглед на морала на правоприемствеността. TV7 извървя дълъг и успешен път и се утвърди като лидер на пазара. Благодарна съм на всички колеги и партньори за чудесната работа през последните четири години", каза Евелина Колева.

Тя не пожела да коментира дали остава в медийната група и с какво ще се занимава.

През това време слуховете за новия канал, който Бареков подготвя, набраха мощни темпове. Според мълвата новинарско-спортната платформа ще стартира на 3 март догодина.

Новите собственици от Alegro Capital обещали да доставят на телевизионерите най-съвременната техника, с която работели екипите на CNN.

На честотите на BBT и TV7 пък футболните фенове вече ще могат да гледат мачовете от Висшата лига на италианското първенство.