Последният уикенд на юни Банско ще се разлюлее под звуците на балканския неравноделен ритъм, с единствения по рода си фестивал „Бохеми”! Към уникалното събитие ще се присъединят и сърбите „Барка Брас Бенд”!

Фестивалът е без еквивалент за пределите на България и има за цел да „разбърка” неповторима кулинарна еклектика, колорит и богата душевност. Обещанието е за истински празник на музиката, живия ритъм и културното разнообразие в подножието на Пирин планина. Трудно можем да се сетим за по-подходящо място и време!

На 26-ти и 27-ми юни, участие на форума ще вземат майсторът на балади Желко Йоксимович, кларнетистът Иво Папазов – Ибряма и поп изпълнителката Каролина Гочева, както вече обявиха организаторите „Бохемия Ентъртейнмънт“.

Новите участници „Барка Брас Бенд” са добре познати в страната си. Създават оркестъра през 1998 г. в гр. Княжевац, Сърбия. Още през първите години, с участията си като бенд, печелят една първа и две втори награди на най-големия събор за духова музика - Фестивалът в село Гуча, който неслучайно е под мотото „Лудост, произведена в Сърбия. За музикантите следват многобройни нови награди, като най-голямата е Първа награда в Гуча през 2012г. Деветимата музиканти свирят във всички жанрове, но основният им репертоар е музика от Балканите. Многобройни са участията на групата на фестивали в Сърбия, Гърция, Италия, Турция, Англия, Германия, Австрия, Китай и др. Участват като част от големия проект в състава на "SANJA ILIC-BALKANIKA". Имат и голям музикален опит с много гост певци и инструменталисти, а оригиналното им звучене е използвано от редица сръбски композитори за премиери на новите им произведения.

Старият площад на град Банско ще се превърне в пресечна точка на култура, традиции, обичаи, кухня и фолклор от всички краища на Балкански полуостров. Очакваме толкова голямо събитие, колкото е голяма душата на балканския човек!

Балкански фестивал „Бохеми“ ще се проведе на 26 и 27 юни 2015 г. в гр. Банско. Вход свободен.