Да отглежда градина с подправки за Башар Рахал се оказа толкова голямо удоволствие, колкото и океанският риболов.

Миналата година в Мексико актьорът успя да хване 85-килограмов марлин – риба меч, но през тази работния му график го задържа в България и той посети къщата си в габровското село Лесичарка.

Тя изглежда като извадена от роман на Вазов – варосана в бяло, на два ката и заобиколена от китна гора.

„Всяка година ходя да ремонтирам по нещо в тази виличка. Препоръчвам горещо на хората такъв релакс, а не да отидат на курорт и да се блъскат с тълпата. В двора отглеждам джоджен, копър, повече цветя – това ми е като вид антистрес терапия. Голямата ми гордост са плачещите върби.”, сподели за „Монитор” водещия на „Националната лотария”.

Последното си предизвикателство от досега със земята той документира във Фейсбук – саденето на лавандула. Приятели го посъветваха да не я слага в близост до оградата, защото няма да се развие като леха, а като храст. В райското кътче Башар имал и екшън ситуация преди време – останал без ток посред зима, а летните гуми на колата не му позволявали да потегли в преспите. Башар обаче превърнал негатива в позитив. „Готвех си на дърва, вечер четях книжка на фенер. Беше тотален релакс, без досадния телефон, бях откъснат от света.”, спомня си с усмивка актьорът. Освен с играта на bTV в момента той е ангажиран с подготовка на студенти за НАТФИЗ, обучава и около 40 деца в школата си в МОНТФИЗ.