Никому неизвестният Дейв Енгълдоу сам се провъзгласи за „най-добрия татко на света“ и както може да се види от снимките – титлата трябва да се приема с нужната доза ирония и хумор.

За трета поредна година календарът му, в който главни действащи лица са той и дъщеря му, се превръща в истински хит. Все още може да си закупите този за 2015 година срещу скромните 15 долара.

Всичко започнало на шега. Шест седмици след като се родила дъщеря му Алис той осъзнал колко е трудно да бъдеш родител. Но погледнал с чувство за хумор на нещата, пускайки в социалните мрежи първия си колаж.

На него очевидно лишеният от всякакъв сън татко в момент на тотално изтощение държи в едната ръка Алис, а с другата слага от нейното мляко в кафето си, докато гледа с празен поглед в нищото. Получил толкова позитивни отзиви, че продължил със забавните кадри, които постепенно се превърнаха в световен хит.

Миналата година Дейв издаде и цяла книга със снимките, които сега са режисирани и в идеите за тях сериозно участие има и вече четиригодишната му дъщеря.

„Винаги съм смятал, че чувството ми за хумор е прекалено черно. Затова и очаквах повече негативни реакции, но очевидно има доста хора, които виждат забавното в необичайни ситуации“, коментира Дейв.