Бащата на певицата Къртни Лав твърди, че тя е замесена в смъртта на нейния съпруг Кърт Кобейн.

Фронтменът на легендарната рок група "Нирвана" се самоуби преди 20 години. Бащата на Лав - Ханк Харисън, обаче настоява, макар да няма преки доказателства, че именно щерка му е отговорна за кончината на популярната рок звезда.

Ханк, който от години не общува с Кортни, твърди, че тя е допринесла Кобейн да "дръпне спусъка" на пушката, с която сложи край на живота си.

"Няма съмнение, че тя е способна. Не мога да докажа, че тя е натиснала спусъка, но мога да потвърдя нейното участие с висока степен на сигурност", споделя господин Харисън.

Ханк вярва, че улики, които водят към участието на дъщеря му в смъртта на Кобейн, са скрити в ръкописна бележка, намерена в портфейла на Кърт след неговата смърт.

Съдържанието на минипосланието бе оповестено от полицията в Сиатъл миналата седмица. В него Кобейн се отнася саркастично към брака си с Кортни, а текстът започва като пародия на традиционните клетви, които булката и младоженецът си дават в деня на сватбата им.

"Ти, Кърт Кобейн, взимаш ли Кортни Мишел Лав за твоя законна съпруга... дори когато е кучка и изсмуква всичките ти пари за наркотици и проституция", пише музикантът часове преди да почине. Ханк Харисън смята, че именно в бележката се крие тайната за смъртта на Кобейн.