Бащата на телевизионната водеща Наталия Симеонова, който почина преди около 3 месеца, е водил тежка битка с коварно заболяване, научи "България Днес".

79-годишният мъж е родом от врачанското село Зверино, но последните дни от живота си прекарал в Плевен, където се борили за живота на Богдан, а след това там го и погребали.

Приживе Наталия и баща й били много близки, като той я подкрепял в най-трудните й житейски моменти. След спирането на предаването "Море от любов" тя изпаднала в тежко емоционално състояние и от стреса я спасил именно Богдан. Една вечер я поканил да хапнат заедно с майка й в дома им. "Първо му отказах, но той ми каза: ела, иначе и аз няма да се храня", сподели Наталия.

Към края на вечерта той й заявил: това е работа, която обичаш и за която е нормално да тъгуваш, но все пак е просто работа и няма нищо страшно да я загубиш, защото ще се появи друга, която пак ще заобичаш. Истински страшно е да загубиш човек, когото обичаш, казал бащата на Наталия и посочил себе си. "Стар съм, един ден всички знаем, че няма да ме има, тогава можеш да поплачеш така, не сега, детето ми", казал той на Наталия и я прегърнал силно.

След смъртта на мъжа семейната им къща в селото е запустяла и никой не се грижи за нея, видя екип на "България Днес".



Около постройката са обрасли високи храсталаци, а някои от прозорците са потрошени. Отдалеч се вижда, че сградата е необитаема и затова се е превърнала в притегателна цел за мародери. На няколко пъти крадци влизали в къщата и я обирали. Разбойниците вземали каквото видят и изчезвали, без да бъдат открити от полицията. Близо до къщата, която се намира в края на Зверино, има още няколко постройки, но хората не са виждали крадците.

През май тази година Симеонова получи наградата за родолюбие "Дядо Йоцо гледа". Отличието й беше присъдено Дза телевизионното й предаване "Предай нататък" като пример как с доброта и взаимопомощ можем да превърнем България в по-добро място за живот". Тя посвети патриотичния приз именно на починалия си баща.

Жители на Зверино обаче открито негодуват от известната си съселянка, която упорито крие, че корените й са от врачанското село. Те разказват как като дете играела по улиците на селото, а сега навсякъде разказвала, че е от Плевен.