Андрей Баташов е бил прехвърлен от „Токуда” във Военно-медицинска академия, научи „БЛИЦ”. Там има по-добри условия и апаратура за поддържане на жизнените му функции. Има и специална барокамера, в която се овладяват тежки състояния на сепсис.

Запитан какво е състоянието на актьора, шефът на ВМА ген. Стоян Тонев отказа коментар. „Нека да се ориентираме в ситуацията, да придобием по-точна представа за състоянието му”, каза той.

Актьорът продължава да е в кома – не е бил ваден от нея, каквито бяха първоначалните намерения, научи „БЛИЦ” от близките. Бактериите буквално „изяждат” белия му дроб, черният дроб и бъбреците не функционират.

Дали сепсисът е първопричина за срива на организма или има и друго заболяване все още не е установено. Лекарите се колебаят дали да правят биопсия на белия и черния дроб.

Преди да бъде установен сепсисът от лекарите от военна болница, близките на актьора наистина са проучвали възможности за трансплантация на черен дроб в Германия, както „БЛИЦ” писа. Заможни съученици и приятели на Баташов били готови да поемат разноските, но се оказало невъзможно той да бъде транспортиран където и да е. Дори прехвърлянето от „Токуда” във ВМА било проблемно.

Снимка: Bulphoto