Масовата публика продължава да избира шоковия филм "Батман срещу Супермен", въпреки почти единодушните освирквания от кинокритиците, предава АФП.

Това позволява на любимите герои на американската митология да запазят първото място в боксофиса в САЩ и Канада. Филмът на Зак Снайдър "Батман срещу Супермен", който събра най-популярните и влиятелни комиксови герои, влезе с щурм в северноамериканския боксофис, събирайки още 52,38 милиона долара и общо 261 милиона, според данните на "Ексибитър рилейшънс".

На втора позиция остава и тази седмица "Зоотрополис" на Дисни. Още 20 милиона долара за зайката полицай и общо 275,94 милиона долара от кината в САЩ и Канада.

Трета позиция е за продължението на семейната комедия „Моята голяма луда гръцка сватба”. Тя се оказа там и миналата седмица. Сега с 11,1 милиона в зелено прави общо 36,5 милиона долара. Тук режисьорът Кърк Джоунс умело прережда героите от първата част, след като младата жена от гръцки произход Тула Портокалос, заобиколена от голямо и шумно семейство, се жени за негово голямо неудоволствие, за американски младеж, пише БГНЕС.