Принц Уилям и съпругата му Кейт са помолили 71-годишната бивша бавачка на принца да се грижи за сина им Джордж, съобщава списание "Пийпъл".

Джесика Уеб обмисляла предложението да излезе от пенсия и да се превърне в първата бавачка на невръстния принц.

Малките Уилям и Хари били предпазени от развода на родителите си от бавачката, която никога не се е омъжвала и няма деца. Тя полагала усилия принцовете да не стават свидетели на шумните скандали между принц Чарлз и принцеса Даяна.

Джесика се грижела за момчетата от 7-годишната им възраст, докато Уилям заминал да учи в подготвително училище пет години по-късно.

Според изданието бавачката искала да помогне, защото Уилям бил неин любимец, но не желаела да работи на пълен работен ден.

Джесика била избрана от Даяна за основна бавачка на синовете ѝ. Принцесата смятала, че тя ще научи момчетата на ценности като честност и състрадание и ще внесе забавление във възпитанието им, коментира „Пийпъл".

31-годишният Уилям искал да създаде отново същото усещане за сигурност, което Джесика му дала, и да го предаде на собствения му син.

Кейт се грижи за Джордж през цялото време, но била посъветвана да намери бавачка, тъй като ще бъде изтощена от съчетаването на майчинството с бъдещите си кралски задължения, пише ''24 часа''.