Ако в досегашните ви представи банджото се е свързвало само с ретро романтиката на уестърните, или кънтри музиката, извираща от Нешвил, Тенеси, време е да обогатите картината.

За пръв път в България идва Бела Флек – всепризнатият ненадминат виртуоз на банджото, който с изумителна лекота прекрачва жанровите граници между джаз, поп, кънтри, блуграс, рок, уърлд мюзик и класика, и демонстрира изненадващо богатия потенциал на инструмента с африкански корени.

Печелил наградата „Грами“ цели 15 пъти (включително за Най-добър модерен джаз албум и Най-добър поп инструментален албум), Флек винаги смело се е хвърлял в музикални експерименти и колаборации – от рокаджии като Дейв Матюс до топджазмени като Чик Къриа. Сега визитата му в София е още по-интересна в дует с жена му Абигейл Уошбърн, също изпълнителка на банджо и вокалистка, като музикалната критика единодушно отбелязва, че комбинацията от двамата е нещо уникално.

На 4 ноември (сряда), от 21:00 ч. в Sofia Live Club всеки по-любопитен, интелигентен музикален фен, който успее да се вреди с билети, ще може да прецени лично защо наричат Флек „инструменталист-икона“ и къде се преплитат корените на джаза, кънтрито и блуграс музиката в една свободна, вдъхновена интерпретация.

Любопитното е, че Бела и Абигейл, които са женени от 2011 г. и имат малък син на име Джуно, пътуват навсякъде с бебето си (и детегледачка), за да не изпускат и миг от неговия растеж.

Така че Джуно Флек един ден ще може да каже, че е бил и в София, България!

• Бела свири на банджо модел Gibson Mastertone Style 75 отпреди Втората световна война!
• Сред репертоара им са прочути парчета като “Oh! Susanna” и “Shotgun blues”
• 15 награди и 30 номинации от трофеите „Грами“
• Автор на първия солов концерт за банджо в света

БИЛЕТИ:

Билетите за шоуто на Bela Fleck & Abigail Washburn ще бъдат на цена от 40 лева.

В последната седмица преди концерта, 29 октомври - 4 ноември, цената ще е 50 лева.

ПРОДАЖБАТА СТАРТИРА НА: 27 август (четвъртък) 2015 г. от 10:00 ч. Всички билети, закупени през първите 7 дни, от 27 август до 2 септември включително, ще са на промоционална цена с 10 % отстъпка!

Билетите могат да бъдат закупени от:
• КАСАТА НА SOFIA LIVE CLUB • БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР НДК • ОНЛАЙН НА WWW.TICKETPRO.BG

• КАСИТЕ НА ТИКЕТПРО БЪЛГАРИЯ И НЕГОВИТЕ ПАРТНЬОРИ