Часове преди поредните два концерта на Белослава и маестро Живко Петров от поредицата “Love Life”, съответно Volume 19 и 20, които ще бъдат на сцената на диско бар „Брилянтин“ в София (12 декември) и Пловдив (14 декември) чаровната певица разкри пред Hotnews.bg творческите и личните си планове за близкото бъдеще.

- Какво всъщност представлява  “Love Life“?
- Това е нашата концепция за концертно представяне като артисти. От тази поредица участията ни в „Брилянтин“ ще бъдат съответно Volume 19 и 20 и искам да ви кажа, че всяко наше представление от тази поредица концерти, които бяха в България, Англия и Дания ми носи изключително скъпи спомени и емоции. Интересното в случая е че почти всеки път сме в различна формация от музиканти, като най-сериозната бройка е 40 човека, когато сме на сцената със симфоничен оркестър, както бе с „Арена оркестра“.  Неописуемо е да чуеш една и съща музика как звучи всеки път по различен начин. Определено обаче най-обичаните ми концерти са тези, когато сме двамата с Живко Петров. Започнахме заедно преди 12 години и всеки миг, когато сме отново заедно е като една завършена идея или по-точно казано като ясна и единна мисъл.

- Какво е мнението Ви за инициативата на „Брилянтин“ да дава сцена за изява на родните изпълнители?  Ежеседмичното издание на „БГ Вечери“ скоро навършва една година.
- Лично за мен участията ми тази седмица ще бъдат премиерни в „БГ Вечери“, но няма как да не адмирирам подобен проект. Знаете ли? За съжаление липсата на сцена за българска популярна музика е осезаема през последните години. Казвам го от личен опит. Единствения шанс да продължи безценната комуникация с публиката е сцената и „БГ Вечери“ е най-естественото развитие на връзката ни с ценителите на тази музика.

- Какво предстои за Белослава в най-близко бъдеще в професионален аспект?
- С Живко Петров работим по един изключително вълнуващ проект, който бих нарекла „световен“, защото всяка песен ще бъде на различен език. Така например първият сингъл ще бъде на италиански и е по един музикален стандарт от 50-те години на миналия век, който се казва „естате“.  Никога до този момент не съм пяла на италиански език и това е голямо предизвикателство за мен.

- Наближават големите Коледни празници. В годината в която излезе последния Ви албум и след поредицата концерти “Love Life” ще остане ли време за отдих?
- Естествено. Дори съм определила целия месец януари за заслужена почивка. Заедно с цялото ми семейство ще се качим на нашия кемпер и ще обикаляме ски курортите в България. Ако успеем и в Европа ще покараме ски. Използвам възможността да пожелая весели коледни празници и най-вече много здраве и щастливи мигове на вашите читатели и всички хора в България.