За седма поредна година VIVACOM стартира дарителската кампания Операция „Жълти стотинки”, която ще се проведе от октомври до декември тази година.

В подкрепа на благородната кауза застават чаровната певица Белослава и легендарният спортист Йордан Йовчев. Стремежът им е да покажат на хората, че човек трябва да е отговорен не само към себе си, но и към другите около себе си.

В последните три години Операция „Жълти стотинки“ е насочена към подпомагане на младежи, които при навършване на пълнолетие напускат социалните домове без подсигурено място за живеене, развити социално-битови умения и завършено образование. Всяка година около 300 младежи без родители, навършили 18 години, отпадат от системата на Държавна агенция за закрила на детето и са принудени да напуснат домовете. Чрез кампанията VIVACOM цели да им предостави алтернатива, като им даде шанс да бъдат настанени в наблюдаваните жилища „Дом Възможност“ на „Фондация за социална промяна и включване“ (ФСПВ). Жилищата им осигурят временен подслон и благодарение на времето, прекарано там, младите хора изграждат необходимите им умения за живеене и интеграция в обществото.

Операция „Жълти стотинки” е национална дарителска кампания, която VIVACOM стартира през 2010 година. Целта ѝ е да набира средства за различни социални каузи, като дава възможност на всеки човек да помогне с малки суми по свой избор, а телекомът и партньорите му удвояват събраните в магазините средства.

Всеки може да помогне, като дари своето ресто от дребни монети или друга сума по избор в специално изработените за целта касички в магазините на VIVACOM и партньорските обекти. В края на кампанията телекомът удвоява събраните в търговските му обекти средства, а всеки партньор дава своя принос към каузата. Дарения за кампанията могат да се направят и чрез SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS DOM (1 лв*.), обаждане на 0 900 5 11 15 (1 лв.), банков превод по сметка IBAN BG26RZBB91551005874084 или през сайта на фондацията. *1,20 лв. за предплатени услуги.

Повече информация може да бъде намерена на официалната страница на Операция „Жълти стотинки“ във Facebook - www.facebook.com/Операция-Жълти-Стотинки или на www.vivacomfund.bg.