Белослава е певицата с най-кадифения глас в родната музика. Публиката я знае с десетки хитове, сред които “Между две луни”, “Улици”, “Слушай ме”, “Ангел”, “Бягай от мен”, “Падам и не потъвам”, както и дуетите й с “Ъпсурт”, Орлин Павлов, Спенс, Рут Колева и Вензи.

Дщеря й Божидара също е избрала изкуството и тази година ще бъде абитуриентка в Художествената академия. Самата Белослава е завършила Музикалната академия у нас и рекламна фотография в Лос Анджелис.

Певицата в момента подготвя два концерта под надслов “Красотата” на 23 април в зала 1 на НДК, два дни след това е изявата й в Бургаската опера.

"Вярвам, че ще е много хубаво. Концертът е точно в деня преди Цветница и ще си подарим един празник на нас и на нашите почитатели. На сцената ще съм с Живко Петров, Димитър Семов - барабани, Димитър Карамфилов - контрабас и Росен Захариев - тромпет. Те са истински вселени, космоси и са моето друго семейство. Ще има и един гост на концерта, защото непосредствено преди излизането на 4-тия ми студиен албум “Красотата”, най-накрая направихме дует с Влади Ампов-Графа. Тази песен ни чакаше 20 години, защото ние с него все си говорим - хайде да направим нещо заедно и все не се появяваше песента, но сега се случи" - казва певицата в интервю пред "Труд".

Белослава признава, че вече не дели музиката на стилове и призова да се правят по-качествени проекти. Изпълнителката не скри, че дори и на дъщеря й се е случвало да се забавлява на попфолк ритми.

"Дара учи в Художествената гимназия, където много нейни съученици, въпреки че са интелигентни, слушат попфолк, тоест аз свикнах, че хора от различни съсловия обичат попфолка. Даже, сега на Нова година са били в Банско и са танцували в един клуб, а накрая са пуснали попфолк и дъщеря ми също танцувала с всички. После ми каза: "няма да повярваш, танцувах и на попфолк парче - толкова ми хареса песента на Азис “Хабиби”, а аз й казах:"Дара, щом ти харесва и щом те е накарало да станеш и да танцуваш, е ок". Музиката е за това. Аз вече не деля стиловете, въпрос на хигиена е обаче да правим по-качествени текстове, с по-качествена музика, за да могат децата ни да се учат от нещо добро. Аз вече не съм скептично настроена спрямо попфолк културата, защото тя не е онова, което беше преди години, тя вече стана една попкултура. Аз много добре знам колко им е трудно с денонощните пътувания, участията, късното лягане и т.н. - те са истински бойци и трябва да се подкрепяме, в крайна сметка всички музиканти радваме хората" - разказа звездата.

Източник: signal.bg, сн. Булфото